Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Boetiek Klassiek, Academie

Boetiek Klassiek, AcademieKlassieke muziek

Klara zoekt Academie én talent. In Klara zoekt Academie nog op zaterdag 18 en 25 februari, van 15 tot 17 uur én in Boetiek Klassiek, van 17 tot 18 uur.
Trio Wanderer

Trio Wanderer, © François Sechet

Klara zoekt talent, elke zaterdag tussen 15 en 18u in Boetiek Klassiek. Internationaal en Vlaams, jong aanstormend talent (o.a. Supernova) en gevestigde waarden, muzikanten die nu het mooie weer maken in de concertzalen of met hun cd’s. Geen talent zonder muziekonderwijs, muziekacademie. Academies zijn de voedingsbodem en het laboratorium voor al dat talent. Daarom ruimt Boetiek Klassiek drie weken lang plaats voor telkens twee uur Academie.
 
Klara zoekt Academie. Cara Van der Auwera bezoekt drie kunstacademies met een uitzonderlijke drive, Borgerhout, Sint-Niklaas en Ieper. Op zaterdag 11, 18 en 25 februari tussen 15 en 17 uur, gevolgd door een korte Boetiek Klassiek, van 17 tot 18 uur. Boetiek Klassiek, dé muziekwinkel van Klara, extra gevuld met nieuwe cd’s, een selectie van de beste concerten de volgende weken, vrijkaarten.
 
Nu zaterdag opnieuw een Boetiek XS met nieuwe cd’s o.a. van het Wanderer Trio dat dit jaar zijn 30e verjaardag viert. Ook het ensemble met de welluidende naam The Harmonious Society of Tickle-Fiddle Gentleman heeft een plaat uitgebracht: zij hebben concerto’s opgenomen van Josef Guretzky. En ook vrijkaarten voor een concert van pianist Jean-Yves Thibaudet, Brussels Philharmonic en Vlaams Radio Koor o.l.v. Stéphane Denève in de Gentse Bijloke, Jean-Yves Thibaudet plays Macmillan.

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek. 

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Katleen Van Bavel

Contact: boetiekklassiek@klara.be