Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

IedereenKwist, de weekendquiz van Klara

IedereenKwist, de weekendquiz van KlaraKlassieke muziek

Speel wekelijks mee met 'IedereenKwist', de weekendquiz van Klara en maak kans op het boek + 10 cd’s 'Iedereen Klassiek - deel 1' (ter waarde van 50 euro). Speel zeker opnieuw mee!
Iedereen Klassiek Boek + 10-delige cd-box

Iedereen Klassiek Boek + 10-delige cd-box

Geef onderaan deze pagina een antwoord op de twee meerkeuzevragen. Tijdens de uitzending van 'Iedereen Klassiek' op zaterdag 4 en zondag 5 maart krijgt u daarbij nog extra tips. De juiste antwoorden op beide vragen leiden u naar de finale vraag.

De wedstrijd loopt tot maandag 6 maart om 18.00 uur.

De winnaar wordt persoonlijk verwittigd.

Correct antwoord op de wedstrijdvraag van vorige week:

De jongste zoon van de componist uit vraag 2 (Johann Sebastian Bach) organiseerde vanaf ca. 1764 een publieke concertreeks in Londen. Hij deed dit samen met een bevlogen speler van het instrument uit vraag 1 (Viola da Gamba). Wat was zijn naam en hoe heette deze concertreeks?

Johann Christian Bach, de jongste zoon van Johann Sebastian, raakte in Londen goed bevriend met de gamba speler Karl Friedrich Abel. Samen organiseerden zij vanaf ca. 1764 de zogenaamde Bach-Abel concerten. Een publieke concertreeks in Londen die liep tot aan de dood van Johann Christian in 1782.

Winnaar vorige week:

Jo Brouwers uit Maastricht

 

Sander De Keere

Win wat Sander De Keere in z'n handen heeft! Het Iedereen Klassiek-boek, inclusief 10 cd's! 

Iedereen Klassiek

Loopt u soms verloren in de wijde wereld van de klassieke muziek of bent u wel geïnteresseerd maar weet u niet waar te beginnen? Of walst u gewoon graag door de kamer op dat ene onovertroffen ballet? Dan is Iedereen Klassiek voor u geknipt. Maar ook wie verbluffende ontdekkingen wil doen in het minder bekende repertoire moet zeker luisteren. Iedereen welkom in Iedereen Klassiek!

Presentatie: Tom Verheyden

Samenstelling: Felicia Bockstael

Contact: iedereenklassiek@klara.be