Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

IedereenKwist, de weekendquiz van Klara

IedereenKwist, de weekendquiz van KlaraKlassieke muziek

Speel wekelijks mee met 'IedereenKwist', de weekendquiz van Klara en maak kans op het boek + 10 cd’s 'Iedereen Klassiek - deel 1' (ter waarde van 50 euro). Speel zeker opnieuw mee!
Iedereen Klassiek Boek + 10-delige cd-box

Iedereen Klassiek Boek + 10-delige cd-box

Geef onderaan deze pagina een antwoord op de twee meerkeuzevragen. Tijdens de uitzending van 'Iedereen Klassiek' op zaterdag 01 en zondag 02 april krijgt u daarbij nog extra tips. De juiste antwoorden op beide vragen leiden u naar de finale vraag.

De wedstrijd loopt tot maandag 04 april om 18.00 uur.

De winnaar wordt persoonlijk verwittigd.

Correct antwoord op de wedstrijdvraag van vorige week:

De componist uit vraag 2 schreef vlug, intuïtief en veel. Zijn werk uitgevoerd krijgen was niet altijd evident. Zijn vriend en mentor, de componist uit vraag 1, herwerkte en orkestreerde veel van zijn werken. Vijf jaar na zijn dood in 1886 pakte hij een werk aan dat tot op vandaag de dag regelmatig wordt uitgevoerd. Welk werk was dat? 

In 1886 herwerkte Nicolaj Rimski-Korsakov De Nacht op de Kale Berg. Zijn vriend Moessorgski die vijf jaar eerder stierf, baseerde zich hiervoor op een verhaal van Gogol, De avond voor Sint-Jan uit: Avonden op een dorp bij Dikanka (1832). 

Winnaar vorige week:

Mady Decuypere uit Menen

 

Sander De Keere

Win wat Sander De Keere in z'n handen heeft! Het Iedereen Klassiek-boek, inclusief 10 cd's! 

Iedereen Klassiek

Loopt u soms verloren in de wijde wereld van de klassieke muziek of bent u wel geïnteresseerd maar weet u niet waar te beginnen? Of walst u gewoon graag door de kamer op dat ene onovertroffen ballet? Dan is Iedereen Klassiek voor u geknipt. Maar ook wie verbluffende ontdekkingen wil doen in het minder bekende repertoire moet zeker luisteren. Iedereen welkom in Iedereen Klassiek!

Presentatie: Sander De Keere

Samenstelling: Felicia Bockstael

Contact: iedereenklassiek@klara.be