Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
100 jaar geleden stierf Auguste Rodin

100 jaar geleden stierf Auguste RodinKunst & Cultuur

Naar aanleiding van deze verjaardag zijn er twee grote tentoonstellingen rond zijn werk, één in het Grand Palais in Parijs en één in Groningen. Eric Rinckhout kent het werk van Rodin zeer goed en legde vanmorgen in Espresso nog even uit waarom Rodin één van de belangrijkste beeldhouwers van de vorige eeuw wordt genoemd.
Auguste Rodin

Auguste Rodin

In het Grand Palais in Parijs worden zijn bekendste werken tentoon gesteld: de Denker, de Kus, de Burgers van Calais...ze zijn er allemaal samen te zien. Alle informatie over deze tentoonstelling vindt u hier.

In Groningen loopt op dit moment de expo 'Rodin - Genius at work', de grootste Rodin-tentoonstelling ooit in Nederland. Daar staan gipsen modellen, bronzen en marmeren beelden en nooit vertoonde foto's. Een bezoeker krijgt ook inkijk in het werkproces achter een aantal van zijn bekendste werken, zoals De Kus. Alle informatie over deze expo vindt u hier.

Eric Rinckhout over Auguste Rodin

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.