Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
100 jaar Monk

100 jaar MonkJazz

Lies Steppe gaat op zoek naar Thelonious Monk en zijn muziek op maandag 9 oktober in de Monk, het café met dezelfde naam in Brussel (Sint Katelijnestraat 42 – 1000 Brussel).

Thelonious is de onbetwiste meester van de avant-garde die de jazz herformuleerde en haar andere -minder conventionele- perspectieven aanreikte. Volledig onterecht bleef Monk decennialang in de obscuriteit en ontbeerde artistieke erkenning. Thelonious Monk toonde zich met doorzetting als een dwarsdenker.

Samen met Guy Peters, Peter Vermeersch, pianiste Claire Chevallier en Rob Leurentop laat Lies Steppe u kennismaken met de wondere wereld van Monk: als muzikant, componist én mens.

Welke persoonlijkheid ging schuil achter Monks grillige muziek? Hoe zit die muziek in elkaar? Bij gratie van welke vrouwen kon hij ze blijven spelen? Is zijn mentale instabiliteit overtrokken? En wat maakt hem vandaag nog zo invloedrijk voor jong en oud?

Hoogtepunt van de avond is het concert van het Robin Verheyen trio feat. Joey Baron, dat op geniale wijze de muziek van Monk alle eer aandoet. 

Maandag 9 oktober van 18u tot middernacht op Klara

Josse 1 met muziek Round Midnight Solo

Monk (18 - 20 uur)

Presentatie: Lies Steppe

Samenstelling: Joris Preckler / Guy Peters

Monk (20 - 22 uur)

Presentatie: Lies Steppe

Samenstelling: Joris Preckler / Guy Peters

Monk (22 - 24 uur)

Presentatie: Lies Steppe

Samenstelling: Joris Preckler / Guy Peters