Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
100 jaar 'Music Hall' van Paul van Ostaijen gevierd met dubbeltentoonstelling

100 jaar 'Music Hall' van Paul van Ostaijen gevierd met dubbeltentoonstellingKunst & Cultuur

In april was het precies 100 jaar geleden dat 'Music Hall', de eerste dichtbundel van Paul Van Ostaijen, verscheen. Daarom opent er zaterdag een dubbeltentoonstelling in Antwerpen met lezingen en filmvertoningen erbij. Matthijs de Ridder van het Paul van Ostaijen-genootschap vertelde er meer over in Espresso.
Paul van Ostaijen

Paul van Ostaijen

'Music Hall' was voor velen het begin van de moderne poëzie in het Nederlandse taalgebied. Paul van Ostaijen legde daarmee de weg open voor veel schrijvers, maar ook muzikanten en beeldend kunstenaars.

In het OLV-college (waar van Ostaijen zelf nog school liep) en in boekhandel de Slegte in Antwerpen worden nu boeken, handschriften, brieven, maar ook voorwerpen uit die periode tentoon gesteld. Veel van die stukken komen uit privé-collecties en waren nog nooit eerder publiek te zien.

Op zaterdag 7 en zaterdag 14 mei zijn er ook lezingen op beide locaties en op woensdag 11 mei kan u met 'Zot Polleke' naar film.

Maar de organisatoren zijn nog op zoek naar ontbrekend of ongekend materiaal van Paul van Ostaijen. Mocht u dus in het bezit zijn van een handschrift, een tekening of iets waarvan u vermoedt dat het met Paul van Ostaijen te maken heeft, dan mag u dat laten weten op gezocht@deslegte.be.

Alle informatie, locaties en data vindt u hier.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.