Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeleef '100 jaar jazz'

Herbeleef '100 jaar jazz'Jazz

Geniet van het allerbeste uit de geschiedenis van de jazz op maandag 5 juni.
The Original Dixieland Jazz Band

The Original Dixieland Jazz Band

In een marathonuitzending van ‘s middags (12:00) tot middernacht (00:00) vieren we jazz en zijn 100ste verjaardag. We swingen, kronkelen en grooven langs de belangrijkste stijlen, stromingen en vernieuwers. Met muziek van de pioniersjaren en de iconen van toen tot de kleppers van vandaag: van Armstrong tot Zorn, van bop tot West Coast, van New Orleans tot New York (én natuurlijk Europa!).

Lies Steppe presenteert, samen met jazzliefhebber Guy Peters. En gasten zoals pianist Jef Neve, Kurt Overbergh (artistiek directeur AB), Linda Van Waesberge (styliste en muziekliefhebber), Andrew Claes (wizard en muzikant bij o.m. Stuff), Greet de Backer (vriendin van recent overleden jazzfotograaf Jos Knaepen), Karel Van Keymeulen (jazzjournalist), pianist Ron van Rossum, muzikante Berlinde Deman (Flat Earth Society) en muzikant/producer Koen Gisen (An Pierlé, Dans Dans...).

En we doen dat niet alleen op de radio, maar ook via onze online tijdslijn. (link opent in nieuw venster)

100 jaar jazzgeschiedenis samenvatten is niet eenvoudig. We pretenderen dan ook absoluut niet dat dit dé beste nummers zijn uit die 100 jaar. Maar we hopen alleen dat deze selectie een mooi basisoverzicht geeft. We bieden deze nummers aan als een leidraad, die hopelijk de aanzet kan zijn om zelf nog verder rond te surfen. Veel luisterplezier!

Navigeer langs de tijdslijn via de pijltjes, en klik per nummer op het 'oogje'. Dan krijgt u per nummer een pak extra muzikale informatie, en een link naar YouTube of Spotify (indien beschikbaar)

100 jaar Jazz - marathonuitzending

In een marathonuitzending van ‘s middags tot middernacht vierde Klara de jazz en zijn 100ste verjaardag. We swingen, kronkelen en grooven langs de belangrijkste stijlen, stromingen en vernieuwers

Presentatie: Lies Steppe

Samenstelling: Joris Preckler

Contact: jazz@klara.be