Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Download deel 1 van het '200 jaar Karl Marx'-tweeluik

Download deel 1 van het '200 jaar Karl Marx'-tweeluikBlijf verwonderd!

Op 5 mei had Werner Trio in 'Trio' een debat met Walter Weyns en Ludo De Witte. Want Marx zou vandaag 200 jaar oud zijn geworden. Voldoende stof voor een '200 jaar Karl Marx'-tweeluik. Herbeluister of download de uitzending nu als podcast.

Karl Marx

Cultuurfilosoof Walter Weyns (UA) stelt zijn nieuwe boek 'Marx begrijpen. Een actuele inschatting van zijn denken' (Houtekiet) voor.

Socioloog Ludo De Witte kwam in september 1999 met een ophefmakende studie over de moord op de eerste Congolese premier Patrice Lumumba, waarin hij concludeerde dat dit met medeweten en actieve steun was gebeurd van leidende Belgische kringen. De controverse en media-aandacht die daarop volgde leidde tot de instelling in december 1999 van een Parlementaire onderzoekscommissie om de Belgische betrokkenheid bij de moord te onderzoeken. Nu is hij een voorvechter van het ecosocialisme, waarbij-ie op de schouders van Marx gaat staan.

Deze aflevering is tot en met vrijdag 8 juni 2018 herbeluisterbaar via klara.be en de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Trio podcast - 5 mei 2018: deel 1 van het '200 jaar Karl Marx'-tweeluik
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Trio

Werner Trio ging tot de zomer van 2018 in trio met twee gasten over wat goed of fout loopt en beter kan in de wereld van vandaag. Vanaf september 2018 verschoof Werner Trio naar de vrijdagavond en ging het programma 'Vrijdag' van start.

Presentatie: Werner Trio

Samenstelling: Marc Vandemoortele en Werner Trio

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via trio@klara.be

Een aantal afleveringen van Trio kan nog steeds gedownload worden als podcast.