Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Download deel 2 van het '200 jaar Karl Marx'-tweeluik

Download deel 2 van het '200 jaar Karl Marx'-tweeluikBlijf verwonderd!

Op 12 mei had Werner Trio in 'Trio' een debat met Tim Soens (pre-Marx) en Johan De Boose (post-Marx). Marx zou op 5 mei 2018 200 jaar oud geworden zijn, en dat leverde genoeg stof op voor een '200 jaar Karl Marx'-tweeluik. Herbeluister of download het tweeluik nu als podcast.

Hofstad (ihk van ecologische geschiedenis)

Werner Trio in debat met stadshistoricus Tim Soens en auteur Johan De Boose.

Tim Soens doceert aan de UA het vak ecologische geschiedenis. Met 'Hofstad' hebben zijn studenten proeftuinen waarin kweek- en organisatiepraktijken uit de Middeleeuwen, de 18deEeuw en WOII in de praktijk worden gebracht en onderzocht. De Middeleeuwse commons en de latere aanvallen erop, zijn een belangrijk Marxistisch thema, en ze zijn weer in opmars.

Johan De Boose is net terug uit het post-Marxistische Armenië, waar hij de opstand van nabij heeft beleefd. In Gori, in buurland Georgië, is het Stalinmuseum nog steeds een plek van verering.

Deze aflevering is tot en met vrijdag 15 juni 2018 herbeluisterbaar via klara.be en de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan de twee afleveringen van dit 'Marx'-tweeluik ook via de audiospeler hieronder beluisteren of downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Trio podcast - 5 mei 2018: deel 1 van het '200 jaar Karl Marx'-tweeluik
Klik hier om dit audiobestand te downloaden
Trio podcast - 12 mei 2018: deel 2 van het '200 jaar Karl Marx'-tweeluik
Klik hier om dit audiobestand te downloaden
Geboorteplaats & museum Stalin

Trio

Werner Trio ging tot de zomer van 2018 in trio met twee gasten over wat goed of fout loopt en beter kan in de wereld van vandaag. Vanaf september 2018 verschoof Werner Trio naar de vrijdagavond en ging het programma 'Vrijdag' van start.

Presentatie: Werner Trio

Samenstelling: Marc Vandemoortele en Werner Trio

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via trio@klara.be

Een aantal afleveringen van Trio kan nog steeds gedownload worden als podcast.