Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
20/03: Happy Birthday Piazzolla! - SONICO & Gwen Cresens

20/03: Happy Birthday Piazzolla! - SONICO & Gwen CresensBlijf verwonderd!

Precies een eeuw geleden werd Astor Piazzolla geboren, de grootmeester van de tango. Met elementen uit de klassieke muziek, de Argentijnse volksmuziek, de jazz-, de pop- en de rockscène revolutioneerde hij in de jaren 1950 de traditionele tango. Zijn passievolle, erotisch-dramatische muziek getuigt daarenboven van een ongezien compositorisch kunnen.
Griet De Cort

Happy Birthday Piazzolla! - SONICO & Gwen Cresens

Het bekende Brusselse tango-ensemble SONICO laat ter gelegenheid van Astor Piazzolla’s honderdste verjaardag haar nieuwste album op Klarafestival in avant-première gaan. Piazzolla – Rovira: The Edge of Tango reconstrueert muziek van de eerste avant-garde tango-groep: het mythische Octeto Buenos Aires van Astor Piazzolla. Aangezien de tango nuevo geen eenmansrevolutie was, voert SONICO daarnaast ook muziek uit van de Argentijnse componist Eduardo Rovira en zijn Octeto La Plata.

De Belgische accordeonist, bandoneonist en componist Gwen Cresens brengt met het door hem opgerichte Orquesta Tanguedia enkele klassiekers van Astor Piazzolla. Op het programma staat onder andere de Cuatro Estaciones Porteñas: vier tango-composities die inspiratie putten uit Vivaldi’s De vier jaargetijden.

Meer info: www.klarafestival.be/concert/happy-birthday-piazzolla

Klara Live - Klarafestival 2021

Van 13 maart tot en met 22 maart 2021 staat het Klarafestival centraal in Klara Live met een pak topconcerten.

Presentatie: Nicole Van Opstal - Lut Van der Eycken

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klarafestival@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag, telkens vanaf 20 uur op Klara, klara.be en de Klara-app. 

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.