Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
360° Reich

360° ReichKlassieke muziek

De muziek van Steve Reich staat centraal in de webtentoonstelling 360° Reich van Muziekcentrum De Bijloke Gent en MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek]. Daar kan je de Amerikaanse minimalist ontdekken aan de hand van een tijdlijn, een longread en vijf interactieve focusthema’s.
© VRT rr

Steve Reich

Dit seizoen is het de missie van De Bijloke Gent om het oeuvre van de Amerikaanse componist Steve Reich aan u voor te stellen. Helaas gaat de concertreeks vooralsnog niet door maar dat geldt gelukkig niet voor de bijbehorende online expo van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek]. Missie geslaagd dus.

In Steve Reich 360° presenteert MATRIX een virtuele tentoonstelling waarin je zowel het leven als het oeuvre van de Amerikaan kunt ontdekken. Van muziek als gradueel proces tot Steve Reich als reporter-componist, vijf thema's belichten steeds een ander deel van Reichs minimalistische muziek.

Melissa Portaels is een van de breinen achter de expo en zij kwam in Espresso vertellen waarom zij zo gefacineerd is door het werk van deze Amerikaanse componist.

De webtentoonstelling kunt u hier bezoeken.

14-01-2021 Melissa Portaels

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.