Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
6 maanden Kanal

6 maanden KanalKunst & Cultuur

Het is intussen een half jaar geleden dat Kanal open ging, het Centre Pompidou in de prachtige voormalige Citroëngarage aan Sainctelette in Brussel. Tijd voor een stand van zaken!
Veerle Vercauteren via www.brusselsmuseums.be

Kanal

Tijdens de eerste 6 maanden kwamen zo'n 150.000 mensen naar Kanal. De helft daarvan waren Nederlandstaligen. Volgens Yves Goldstein, projectleider van Kanal, zijn er ook opvallend veel Nederlandstalige scholen die met hun leerlingen naar het museum komen.

Op dit moment is Kanal op weekdagen open tot tien uur 's avonds en op zaterdag zelfs tot middernacht, maar in de winter komt daar verandering in. Van november tot eind februari is het museum open tot zeven uur 's avonds. Op zaterdagen blijft Kanal wel open tot middernacht. Vanaf maart gelden weer de langere openingstijden. 

In juli gaat Kanal dicht, want in september beginnen de voorbereidingen voor de definitieve versie van het museum. De grote verbouwingen zijn dan voor begin 2020, al zou Kanal dan wel gedeeltelijk open willen blijven. 

Goldstein vertelde aan Chantal Pattyn dat Michel Draguet van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten nog niet op bezoek is geweest in Kanal. Ook Zuhal Demir, die als staatssecretaris verantwoordelijk is voor de wetenschappelijke instellingen, is nog niet langs geweest. Volgens Goldstein zijn er wel mooie samenwerkingen met verschillende Brusselse culturele instellingen. 

Maar of de collectie moderne kunst van KMSKB ooit haar weg zal vinden naar Kanal? Dat weet Goldstein niet. De deuren staan volgens hem alvast open, want het is een patrimonium dat aan iedereen getoond mag en moet worden.

Chantal Pattyn met Yves Goldstein over Kanal

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.