Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Luister live

In de kijker

Artikel

In oktober trekt Klara alle registers open: van een muzikale schat, over natuur in de stad, tot genieten in bad.
Klara, dat is niet alleen de wondere wereld van de klassieke muziek en de kunst, maar ook die van jazz, filmmuziek en neoklassiek, en van literatuur en verdieping. Zowel on-air, online als ‘te velde’ komen al die facetten in oktober extra aan bod!

27 september 2022

Ga naar 'Onze Natuur', de film, live in concert.

Van het Zwin aan zee tot diep in de Ardennen: met Onze Natuur, De Film tonen we het wilde België in volle glorie. Wij Belgen zijn van nature bescheiden. Maar wat betreft onze natuur is dat absoluut nergens voor nodig: je hoeft nog maar even op safari in je achtertuin te gaan om te beseffen dat wij ook in eigen land omsingeld zijn door sensationele, wilde natuur.

Bestel tickets

Artikel

Beluister De Liefhebber met Tiny Bertels
Met haar ontwapenende lach, haar mooie stem en haar brede scala aan emoties is ze een veelzijdige actrice die moeiteloos ernst en kolder combineert. Van Loslopend Wild tot Lost luggage... Tiny Bertels verveelt nooit. In De Liefhebber vertelt ze over de muziek in haar leven en werk

23 september 2022

Artikel

50 onmisbare momenten in de geschiedenis van de opgenomen klassieke muziek
Maestro kiest 50 onmisbare momenten uit de geschiedenis van de opgenomen klassieke muziek. Van Monteverdi tot Stravinksy. Met artiesten van vroeger en nu. 50 ‘onmisbaren’ die een mooie basis vormen voor een klassieke collectie. Van Jacqueline du Pré in het celloconcerto van Elgar, over Igor Levit in de pianosonates van Beethoven, tot Jordi Savall die de Mariavespers van Monteverdi dirigeert. Klassieke opnames die de tand des tijds perfect hebben doorstaan, en nieuwe referenties met artiesten die vandaag het beste van zichzelf geven. Nog tot eind oktober in Maestro.

26 september 2022

Artikel

Het KMSKA opent na 11 jaar officieel weer de deuren: dit zijn de vijf tips van Chantal Pattyn
VRT NWS vroeg Klara-nethoofd en kunstkenner Chantal Pattyn naar haar favoriete vijf kunstwerken in het vernieuwde KMSKA, dat vandaag de deuren opent. Ze antwoordde met een lijstje van… vijf plekken in het gebouw. “Ik deed een knieval voor Memlings God de Vader en de Musicerende Engelen.”

24 september 2022

Artikel

De Belgische operazangeres Mireille Capelle schittert in de rol van de gouvernante in Schoppenvrouw in de Munt
Tijdens de pauze van onze live uitzending vanuit de Munt had Sylvia Broeckaert een gesprek met de charmante mezzosopraan die samen met Anne Sofie Von Otter tot de "veteranen van de opera" behoort.

24 september 2022

Select(ie) van de redactie

Music Matters

Duo Coordonné op zoek naar parallellen tussen Dowland, Barbara en Brel

26 september 2022

Luister nu

De podcasts van Klara

Ontdek de Klara-podcasts. Je vindt ze ook in onze app en op VRT NU.

De Vogelaars

Een dag bij de vogels, van zonsopgang tot zonsondergang. Barbara De Coninck schrijft over kunst én over vogels. Zij is dan ook een enthousiaste vogelaar. Sara Debroey is radiomaker en ook dol op onze gevederde vrienden. Samen doorlopen ze de dag, van bij het ochtendgloren in het bos tot het invallen van de nacht op een duin in de zwinbosjes. Opwinding, ontroering, frustratie. Het hoort allemaal bij het vogelkijken. Al deze emoties kan je met hen mee beleven. Dit is geen cursus vogelgeluiden herkennen of een encyclopedie van vogelweetjes, ook al steek je ongetwijfeld wat op. 'De Vogelaars' is een ode aan het plezier van het observeren.

Luister nu

Meest recente fragmenten

Artikels

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet