Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Luister live

In de kijker

Artikel

Beluister De Liefhebber met Bavo Dhooge
Sinds zijn debuut in 2001 schreef Vlaanderens meest gelauwerde misdaadauteur Bavo Dhooge al meer dan 100 boeken bij elkaar. Dat leverde hem de bijnaam ’S-Express’ op, omdat de letter ‘S’ in alle titels van zijn boeken opduikt, ook in zijn nieuwste boek ‘De schreeuw van de Sax’. Van thrillers over westerns tot autobiografische romans en kinderboeken, Bavo Dhooge kan alle thema’s en vormen aan én muziek speelt een grote rol in zijn leven en werk.

4 februari 2023

Win tickets voor Swedish Ecstasy in Bozar!

In het voorjaar van 2023 zijn alle ogen op het hoge noorden gericht. Bozar pakt uit met een tentoonstelling die een aantal boegbeelden van de Zweedse kunstscène samenbrengt, bij wie mystiek en esoterische speculatie als een rode draad door hun oeuvres lopen.

Doe mee!

Artikel

De Flagey Piano Days rechtstreeks in Klara Live
Al tien jaar lang is het Brusselse Flageygebouw in februari ‘the place to be’ voor pianoliefhebbers. Dit jaar viert het vierdaagse pianofestival zijn tiende verjaardag. Klara Live wil dat event niet zomaar onopgemerkt laten voorbijgaan, en zendt twee concerten rechtstreeks uit.

3 februari 2023

Artikel

Maak kennis met de finalisten van de Supernova’s in Music Matters
In DeSingel vindt op zondag 12 februari de finale plaats van de Supernova’s, een zoektocht naar jonge en veelbelovende kamermuziekensembles. Deze week kan je van maandag tot en met donderdag de vier finalisten leren kennen in Music Matters. Zij maken kans op een van de twee juryprijzen of de publieksprijs. Is er een ensemble dat je deze week enorm kan bekoren, aarzel dan zeker niet om zondag naar de finale te gaan en na het concert je stem voor de publieksprijs uit te brengen!

6 februari 2023

Artikel

Bekijk: Desguin Kwartet speelt Flor Alpaerts
Wie zijn de Belgische Bach, Mozart of Beethoven? Ook onze vaderlandse muziekgeschiedenis is bevolkt door genieën, die vaak minder bekend zijn. Toch zijn er heel wat jonge muzikanten en ensembles die deze Belgische meesters op hun repertoire zetten. Zo ook Desguin Kwartet, die tijdens de Week van de Belgische Muziek Flor Alpaerts eren met de tweede beweging uit zijn tweede Strijkkwartet. Flor Alpaerts werd in 1876 in Antwerpen geboren. Hij studeerde viool, begon te dirigeren en te componeren. Daarnaast was hij ook directeur van het Koninklijk Conservatorium.

3 februari 2023

Select

Selahattin Koçak: “Na de dood van mijn zoon zijn de dingen nooit meer hetzelfde geweest.”
Op 5 februari was voormalig politicus en sterrenouder Selahattin Koçak te gast bij Pat Donnez in Berg en Dal. Hij vertelde hoe zijn leven op 17 december 2015 werd opgedeeld in een voor en een na: “Na de dood van mijn zoon zijn de dingen nooit meer hetzelfde geweest.” Selahattin verloor zijn baby Kamiel tijdens een ongeval in de crèche. “Het was een donderdag. Ik moest maar een halve dag werken, daarna ging ik hem ophalen”, herinnert hij zich scherp. Eens aangekomen bij de crèche, merkte Selahattin dat er iets niet klopte. De deur bleef lang gesloten en andere ouders waren aan het huilen. Toen de deur openzwaaide, zag hij hoe Kamiel werd gereanimeerd. “Ik wist het zeker, hij was toen al vertrokken.” Selahattin noemt zijn zoon een blonde god, want “blond haar en blauwe ogen, dat is toch niet normaal voor iemand met zwart haar als ik?” Als zelfverkaard superheldenfreak kan hij niet anders dan besluiten: “Kamiel, dat is mijn Superman.” Herbeluister de volledige aflevering van Berg en Dal via de app van VRT MAX.

5 februari 2023

3 min

Select(ie) van de redactie

Music Matters

Sylvia Broeckaert over Jevgeni Onegin in de Munt

30 januari 2023

Luister nu

De podcasts van Klara

Ontdek de Klara-podcasts. Je vindt ze ook in onze app en op VRT NU.

De Franse Revolutie

In deze wervelende podcast brengt Johan Op de Beeck het stormachtige verhaal van de Franse Revolutie: van de bestorming van de Bastille in 1789 tot de staatsgreep van Napoleon in 1799, van het nobele devies ' Liberté, Égalité, Fraternité’ tot de bloeddorstige terreur, van revolutionairen die naar de macht grepen maar vaak zelf onder de guillotine belandden.

Luister nu

Meest recente fragmenten

Artikels

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet