Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
"Aanstormend muzikaal talent moet durven communiceren en risico's nemen!"

"Aanstormend muzikaal talent moet durven communiceren en risico's nemen!"Blijf verwonderd!

Want voor dirigent Esa-Pekka Salonen kan je dan het verschil maken : 'Jonge musici van vandaag zijn beter opgeleid dan ooit tevoren. Dus wat vandaag telt is persoonlijkheid!' Salonen komt naar het Festival van Vlaanderen Gent en is artiest van de week in Maestro, van maandag 10 t.e.m. vrijdag 21 september, dus zelfs 2 weken lang.
dirigent Esa-Pekka Salonen

dirigent Esa-Pekka Salonen

Deze vakantie verscheen ook een indrukwekkende cd-verzameling van Salonen. 61 cd's voor de 60ste verjaardag van Salonen afgelopen juni. Opnames die de dirigent maakte voor CBS en Sony Classical. 

Op 24 september dirigeert Salonen het Philharmonia Orchestra in de 7de symfonie van Bruckner. Plaats van gebeuren : de Sint-Baafskathedraal in Gent. 

http://www.gentfestival.be/nl/programma/magistrale-bruckner-7/165/

de Salonen-editie van Sony
de Salonen-editie van Sony

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.