Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Achter de Syrische linies en op de Brusselse barricaden

Achter de Syrische linies en op de Brusselse barricaden Blijf verwonderd!

Werner Trio in debat met Robert Dulmers en Dyab Abou Jahjah
Syrië

Syrië

Publicist Robert Dulmers is eind 2013 zijn interviewersbestaan beu, en keert terug naar een oude liefde: het oorlogscorrespondentschap. Hij probeert een interview met de Syrische presidentsvrouw Asma al-Assad te versieren, vandaar de titel van zijn nieuwste boek : 'Bonbons voor mevrouw Assad' (Meulenhoff). De first lady krijgt hij niet te zien, maar hij wint wel het vertrouwen van de persdienst van Assad. Zo wordt hij een van de enige journalisten die ons een -op het eerste gezicht onbevooroordeelde- blik kan bieden op het regime. Menigeen waarschuwt hem dat het Syrische geweld gaat overslaan naar Europa. En zo gebeurt: het boek eindigt aan de Bataclan.

Werner Trio brengt Dulmers samen met activist Dyab Abou Jahjah, een man die niet hoog oploopt met Dulmers' fotograaf Teun Voeten, die na jarenlang verblijf in Molenbeek zijn biezen pakt omdat de gemeente evolueert naar een 'gesloten islamistische enclave'.

En in Nederland is er heisa over een aangekondigd boek van Dyab Abou Jahjah bij uitgeverij De Bezige Bij, zie bijvoorbeeld De Groene Amsterdammer.

Teun Voeten in Molenbeek

Teun Voeten in Molenbeek

Trio

Werner Trio in trio met twee gasten over wat goed of fout loopt en beter kan in de wereld van vandaag.

Presentatie: Werner Trio

Samenstelling: Marc Vandemoortele en Werner Trio

Contact: trio@klara.be

Trio wordt als podcast aangeboden.