Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Acqua alta: mozaïek van Tuymans wordt weggehaald

Acqua alta: mozaïek van Tuymans wordt weggehaaldKunst & Cultuur

Tot 6 januari loopt in het Palazzo Grassi in Venetië de grote Tuymanstentoonstelling La Pelle. De schilderijen bevinden zich allemaal op de bovenverdieping, maar er is ook Schwarzheide, een vloermozaïek van maar liefst 80 vierkante meter in de inkomhal. Dat moet worden weggehaald om de staat van de marmeren vloer te controleren. Het is nog onduidelijk of het kunstwerk daarna wordt teruggelegd.
Luc Tuymans - Palazzo Grassi

Schwarzheide in de inkomhal van het Palazzo Grassi

Een persverantwoordelijke bevestigde ons dat de inkomhal van het Palazzo Grassi bij de eerste grote overstromingen in de nacht van 12 op 13 november is ondergelopen. Het mozaïek liep daarbij gelukkig geen schade op, maar het risico bestaat dat de marmeren vloer van het Palazzo beschadigd wordt door achtergebleven zoutkristallen. Daarom werd besloten om het kunstwerk weg te halen. Het is op dit moment onduidelijk of het nog terug wordt gelegd.

Het mozaïek is nog tot en met donderdag te zien, op vrijdag wordt het weggenomen. De tentoonstelling La Pelle blijft verder gewoon open tot en met 6 januari. 

Meer informatie over de expo vindt u hier

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.