Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
'The Act of Breathing' in Horst

'The Act of Breathing' in HorstBlijf verwonderd!

"The Act of Breathing" vertaalt de ambitie van Horst om de crossover tussen muziek en kunst te verweven naar een multidisciplinaire tentoonstelling. Dit jaar verwelkomt de organisatie curator Sorana Munsya om naast Horst's Evelyn Simons de tentoonstelling te cureren.

Matthijs vander Burgt

De krachten worden gebundeld met KANAL-Centre Pompidou Brussel om samen een uitdagende line-up van kunstenaars naar België te halen. Het resultaat zal bestaan uit 11 in-situ kunstwerken die in dialoog treden met het architecturale en symbolische karakter van de Asiat-site, een voormalige militaire basis in Vilvoorde. Drie andere kunstenaars vertonen hun werk in Cinematek te Brussel, alwaar de expo gekoppeld wordt aan een filmprogramma samengesteld door Monique Mbeka Phoba.

Tentoongestelde kunstenaars in Asiat, Vilvoorde zijn Maika Garnica, Kris Lemsalu, Soraya Lutangu Bonaventure & Ali-Eddine Abdelkhalek, Michèle Magema, mountaincutters, Anthony Ngoya, Benjamin Orlow, Leonard Pongo, Laure Prouvost, Pascale Marthine Tayou. In Cinematek, met de steun van Bozar - Brussel, vind je Jean Kabuta, Mega Mingiedi, Agnès Lalau.