Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
ACT. Johan Leysen plays Beckett

ACT. Johan Leysen plays Beckett Kunst & Cultuur

Theatermaker Kris Verdonck brengt met ‘Act’ het werk van Samuel Beckett opnieuw tot leven! Beckett is al 30 jaar dood maar hij blijft het hedendaagse theater nog altijd inspireren. Acteur Johan Leysen ging aan de slag met Becketts ‘Stories and Texts for Nothing’. Maar er is meer. Verdonck stelt de strijd tussen mens en technologie via een mix van installaties in vraag. Beckett blijft uiteraard de rode draad.
Afbeelding van acteur Johan Leysen© Kristof Vrancken, Kaaitheater

Acteur Johan Leysen

In de monoloog staat de onmogelijke zoektocht van een oude man naar zijn plaats in de wereld centraal. Hij probeert woorden te vinden die de zinloosheid van het bestaan weerspiegelen. “De tekst gaat over niets”, zegt Leysen. “Het is een zoektocht waarin Beckett zichzelf afvraagt wie hij is en wat dat dan betekent. Dat is genadeloos en prachtig tegelijk.”

Je kan de voorstelling niet in een categorie plaatsen. Het gaat veel meer over je hersenactiviteit. Het denken en het proberen te snappen. Er zijn geen conclusies. Maar dat levert energie op.
Johan Leysen

Naast deze voorstelling is er ook een video-installatie ‘Mass#2’ die een traag bewegend, poëtisch landschap laat zien. En in een lezing filosofeert hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie Jean Paul Van Bendegem over het uit elkaar vallen van de eenheid van lichaam, denken en geest. Een bijzondere avond dus.

Johan Leysen en Kris Verdonck over Act

Alle voorstellingen in het Kaaitheater zijn helaas al uitverkocht. U kan zich wel inschrijven op de wachtlijst via de website van het Kaaitheater.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.