Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Adil en Bilall: hét duo van de Vlaamse Film

Adil en Bilall: hét duo van de Vlaamse Film Kunst & Cultuur

Adil El Arbi en Bilall Fallah zijn ondertussen wereldberoemd dankzij hun regietalent. Na hun doorbraak met Black (2015) werd ook Patser (2018) een regelrechte hit. Daarna volgde hun doorbraak in Hollywood: Bad Boys for Life, de meest succesvolle Amerikaanse film van 2020.
Maureen De Wit

Adil El Arbi en Bilall Fallah

Adil El Arbi (°1988, Berchem) en Bilall Fallah (°1986, Vilvoorde) leerden elkaar kennen tijdens hun filmstudies aan de LUCA School of Arts in Brussel (Sint-Lucas). Ze begonnen hun samenwerking met de kortfilms Astaghfiro (2010) en Broeders (2011). Nadat Broeders in de prijzen viel op het Filmfestival van Gent en het Kortfilmfestival van Leuven, was het duo regelrecht op weg naar succes. Er volgden tal van prijzen en verschillende projecten in zowel België als Hollywood.

Adil & Bilall kiezen met een enorme ‘naturel’ steeds de kaart van inclusie en diversiteit. Dat doen ze al sinds hun eerste projecten en trekken dat systematisch door. Ondanks al het scepticisme bleven ze steeds hun visie volgen en de projecten maken op hun eigen manier. Ze gaven, in de slipstream van hun succes, mensen kansen en oefenen zo een positieve invloed uit op het Vlaamse filmlandschap.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.