Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Aflevering 1 van 'Op wandel met monsieur Magritte'

Aflevering 1 van 'Op wandel met monsieur Magritte'Kunst & Cultuur

2017 is het jaar van René Magritte. Precies 50 jaar geleden overleed onze grootste surrealistische kunstenaar. En dat wordt ook bij Klara herdacht. Twee zondagavonden gaat kunstkenner Claude Blondeel op stap in het Brussel van René Magritte en bezoekt hij plekken waar de enigmatische kunstenaar zijn sporen achterliet.
René en Georgette Magritte

René en Georgette Magritte

In deze eerste aflevering, bezoekt Claude Blondeel het huis van René en Georgette Magritte in Jette. 24 jaar lang woonde het echtpaar er op het gelijkvloers. Vandaag is het een museum, dat met oorspronkelijke meubels gereconstrueerd werd. Samen met André Garitte, de curator van dit Magrittemuseum, tracht hij in het hoofd van de schilder te kijken. Wie was René Magritte in het echte leven? Dat keurig burgermannetje met bolhoed en paraplu? Of was dat slechts een façade? En hoe zat dat nu met zijn vrouw Georgette, zijn eeuwige muze? Was het echt zo'n perfect huwelijk?

Naast het Magrittemuseum in de Esseghemstraat woont auteur en journalist Guido Fonteyn. Hij is niet alleen de buurman van Magritte, maar ook een groot bewonderaar.

Abonneer u op deze podcast via iTunes en/of RSS of beluister de integrale eerste aflevering via onderstaande audiospeler.

Reacties zijn welkom via magritte@klara.be

>> Klik hier en abonneer u op 'Op wandel met monsieur Magritte' via iTunes

>> Klik hier en abonneer u op 'Op wandel met monsieur Magritte' via RSS

Op wandel met monsieur Magritte - aflevering 1

Op wandel met monsieur Magritte

2017 is het jaar van René Magritte. Want precies 50 jaar geleden overleed onze grootste surrealistische kunstenaar. En dat wordt ook bij Klara herdacht. Op zondag 26 maart en 2 april, telkens van 18.00 tot 20.00 uur.

Presentatie: Claude Blondeel

Samenstelling: Annick Lesage, Rolly Smeets