Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Afterglow van The Golden Glows

Afterglow van The Golden GlowsBlijf verwonderd!

Valckenaers & Vanhoudt deze week met Aidan O'Rourke, Lubomyr Melnyk, Georges Brassens op oude instrumenten door Les Lunaisiens, Andrew Lawrence-King, The Hands Free, Michael Nyman, Catherine Smet & Dirk Wachtelaer, Resina, Lars Danielsson & Paolo Fresu, Liesa Van der Aa, Fiona Brice, Georgy Sviridov, Bo Holten èn de soundtrack van de kortfilm Afterglow van The Golden Glows.
Afterglow is a short film made by/for the Belgian band The Golden Glows.Benny Vandendriessche

Afterglow van The Golden Glows

Deze week bij Valckenaers & Vanhoudt iets speciaals van de Belgische popgroep The Golden Glows. Zij zitten dit jaar in residentie bij de Ancienne Belgique met hun ‘regulier’ programma waarmee ze het stof van oude popmuziek blazen, maar op 16/12/2018 verschijnt er van hen ook een project dat ons zeer bevalt. Ze hebben namelijk acht jaar lang gewerkt aan Afterglow, een kortfilm in regie van Benny Vandendriessche waarin muziek en beeld maximaal in symbiose gaan. De muziek is daarnaast ook bedoeld om autonoom beluisterd te worden. Een minisymfonie met exotische klankkleuren als een schelpenorkest, lapsteel, vibrafoon, basklarinet, een Ondes Martenot, strijkers, en blazers… Nel Ponsaers en Bram Van Moorhem tekenden voor de compositie en Michiel De Malsche voor de arrengementen.

Valckenaers & Vanhoudt, op zondag 16 december van 20 tot 22 uur, en in herkansing op vrijdag 21 december van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Valckenaers & Vanhoudt

Gerrit Valckenaers en Bart Vanhoudt gaan iedere zondag om 20u op zoek naar pure schoonheid in grensverleggende muziek van vroeger en nu. Met verrassende zijsprongen en onverwachte combinaties, met nieuwe geluiden en boeiende schemerzones. En op vrijdagavond volgt om 22u een herkansing voor wie dat zou hebben gemist.

Presentatie: Bart Vanhoudt

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via vv@klara.be

Elke zondag van 20 tot 22 uur, en in herkansing op vrijdag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.