Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Aleksandr Poesjkin

Aleksandr PoesjkinKunst & Cultuur

Christianne Stotijn houdt enorm van Russische poëzie. Voor Maestro kiest ze op Gedichtendag een gedicht van Aleksandr Poesjkin.

Alexander Poesjkin, Enkele gedichten

Christianne Stotijn liet in Promenade een gedicht horen van Marina Tsvetajeva. Tsvetajeva koesterde veel bewondering voor het werk van Aleksandr Poesjkin

Ook Benjamin Britten hield van Poesjkins gedichten. Een aantal zette hij op muziek in de cyclus 'The Poet's Echo'. Eentje daarvan koos Christianne Stotijn uit voor Maestro: 'Verzen geschreven in een slapeloze nacht'.

Beluister het gedicht hieronder.

Christianne Stotijn over Aleksandr Poesjkin

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.