Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Alle registers open!

Alle registers open!Klassieke muziek

In het noorden van Nederland wemelt het van de bijzondere kerken en orgels. Een leuke tip voor de vakantie: ook in augustus en september zijn er nog heel wat concerten!
Het Arp Schnitgerorgel te Noordbroek.

Het Arp Schnitgerorgel te Noordbroek.

Onlangs verscheen in de Volkskrant een reportage over de schitterende orgels in Noord-Groningen. Langs de kust van Noord-Nederland Noord-Duitsland en West-Denemarken loopt een band van bijzondere orgels. 

Die in Nederland zijn het best bewaard gebleven... Zeldzame instrumenten van o.a. Arp Schnitger (1648-1719), Franz Caspar Schnitger (1724-1799) en Albertus Hinsz (1704-1785).

Voor meer informatie over de orgels, de concerten en de kerkjes ga naar groningenorgelland.nl en oudegroningerkerken.nl

 

Dichter bij huis, op 16 augustus: een orgelwandeling in Antwerpen : de kapel van de voormalige Sint Camilluskliniek, Christus Koning kerk en O.L.V. van de Rozenkrans te Wilrijk. 

Thema: de instrumenten van Klais - orgelbouw. 

En in Sint-Antonius Brasschaat is er 'Orgel op de noen'. In augustus kunt u na de wekelijkse markt op maandag tussen 12u00 en 12u45 tot rust komen met een orgelconcert. In de kerk bevindt zich een geklasseerd orgel, gebouwd in 1870 door orgelbouwer Henri Vermeersch. Huisorganist Koen Maris opende de reeks op 1 augustus. De toegang tot deze concerten is gratis. 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Ilya Lisser / Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.