Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Alles over de aardappel

Alles over de aardappelBlijf verwonderd!

De aardappel is tegenwoordig vaste kost op ons bord en de hoeksteen van de westerse eetcultuur, maar dat is lang niet zo geweest. Kunsthistoricus David Vergauwen en Plantenbioloog Ive De Smet doken eerder deze zomer al in de geschiedenis van de aardbei, deze week doen ze in Espresso hetzelfde voor de aardappel.
oude afbeelding van een aardappel

De aardappel

In de 16e eeuw stak deze vreemde knol de Atlantische oceaan over van de Andes naar Europa, maar pas in de 18e eeuw raakte hij hier echt ingeburgerd in onze keukens en kookpotten. Sindsdien bepaalt hij mee de loop van onze geschiedenis. David Vergauwen en Ive De Smet stelden voor Amarant vzw een cursus samen over de geschiedenis van groenten en fruit met als titel 'Spot the carrot'. Zij steken hun schop in de grond van dit verhaal en diepen elke werkdag in Espresso een rijkgevulde kluit op.

Herbeluister hieronder alle afleveringen.

De aardappel - aflevering 1
De aardappel - aflevering 2
De aardappel - aflevering 3
De aardappel - aflevering 4
De aardappel - aflevering 5

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel / Clara De Decker / Sander De Keere

Samenstelling week: Els Van Hoof
Samenstelling weekend: Greet Van ‘t veld

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.