Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Alles over de aardbei

Alles over de aardbeiBlijf verwonderd!

U heeft ze misschien al gespot in bakjes in de supermarkt of in de automaat: de aardbei is er weer! En ze blijkt vol wonderlijke verhalen te zitten: van de wilde bosvrucht die zo klein was als een borrelnoot tot de heerlijke rode hap van vandaag. Van Virginia tot aan het hof van Lodewijk XV. Kunsthistoricus David Vergauwen en plantenbioloog Ive De Smet spitten in Espresso haar hele geschiedenis uit.
Detail uit 'De tuin der lusten' van Jeroen Bosch

Detail uit 'De tuin der lusten' van Jeroen Bosch

Schilderijen en afbeeldingen van enkele eeuwen geleden vertellen vaak veel over het uitzicht en het gebruik van ons eten toen. En dat levert fascinerende verhalen op. Kunsthistoricus David Vergauwen en plantenbioloog Ive De Smet bundelden hun kennis over schilderijen en plantengenetica gaven een cursus over bij Amarant onder de naam 'Spot the carrot'. Daarin graven ze in de geschiedenissen van heel wat groenten en fruit. Deze week nemen ze ons mee in het wondere verhaal achter de aardbei.

Herbeluister hieronder alle afleveringen van de reeks over de aardbei.

 

De aardbei, aflevering 1
De aardbei, aflevering 2
De aardbei, aflevering 3
De aardbei, aflevering 4

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.