Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Als science-fiction vermomd zelfonderzoek

Als science-fiction vermomd zelfonderzoekKunst & Cultuur, Boek

roman De Mitsukoshi Troostbaby Company

De Mitsukoshi Troostbaby Company van Auke Hulst

Wie?

Auke Hulst is een Nederlands schrijver afkomstig uit Oost-Groningen. Naast schrijver is hij ook muzikant en literatuurcriticus. In vorige boeken liet hij al blijken veel genres aan te kunnen. Voor science-fiction viel hij ook al in de prijzen. Altijd zit er in zijn boeken een autobiografische voedingslaag.

Wat?

Het luistert naar de naam Scottie. Gefabriceerd in een Japans hi-techbedrijf, zal de zeven-jarige het verloren kind compenseren van een vereenzaamde science-fictionschrijver. Scottie is tot inleving in staat, zal weliswaar altijd zeven blijven, en vraagt zich heel erg af wie of wat zij is. Dat is haar nooit verteld. Ondertussen schrijft de schrijver een roman waarin zijn alter ego probeert om zijn verleden anders te laten lopen. 

Waarom moet u dit lezen? 

Niet alleen is dit vuistdikke boek prachtig geschreven, het zit ook complex maar knap in elkaar. Het is gecomponeerd met vele facetten van hetzelfde verhaal. De mogelijke versies schuiven langs elkaar heen zonder dat de lezer de draad verliest. Het resultaat is een zelfonderzoek waarbij de schrijver terugkeert naar zijn roots en uitzoekt hoe het leven anders had kunnen lopen. Ondertussen worden lezers gegidst door de sci-filiteratuur en hebben ze deel aan zowat alles wat er door het hoofd van een schrijver spoken kan. 

Praktisch

De Mitsukoshi Troostbaby Company is uitgegeven bij Ambo/Anthos

Gudrun De Geyter