Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
American Dreams. Aflevering 9: Little boxes

American Dreams. Aflevering 9: Little boxesBlijf verwonderd!

Voor buitenlanders loopt de eerste kennismaking met de VS dikwijls via de stad New York. Maar de meeste Amerikanen wonen in de small towns in het binnenland of in de uitgestrekte suburbs, waar huizen als little boxes rij aan rij staan. Grootstad, small town en voorstadswijk hebben alle drie een eigen cultuur en maatschappijvisie en dat speelt ook in de muziek: country ademt een andere sfeer dan jazz of popmuziek over het ghetto. Ook de politieke voorkeur wordt sterk bepaald door waar je woont.
Freepik

Little boxes

American Dreams

Klara duikt in de geschiedenis en politiek van de VS op de tonen van jazz, blues, country, Americana en popmuziek. Amerikaanse muzikanten zongen over hun samenleving en werden door hun tijd en omgeving gekneed. Hun werk getuigt van de dromen, spanningen, prestaties en mislukkingen van Amerika.
In een muzikale roadtrip gidst VRT-journalist en Amerika-kenner Bert De Vroey de luisteraar door de States aan de hand van bekende en minder bekende songs en composities. Met elke week een ander facet of verhaal van Amerika als routeplan - van treinen over burgerrechten tot revolvers of religie.

Presentatie/samenstelling: Bert De Vroey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of americandreams@klara.be

Elke vrijdag van 17u tot 18u, van 2 juli 2021 tot en met 1 oktober 2021op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog te herbeluisteren via de site en de app.