Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ann Hallenberg - Farinelli - Christophe Rousset

Ann Hallenberg - Farinelli - Christophe RoussetKlassieke muziek, CD

Uitvoerders: Ann Hallenberg, mezzosopraan; Les Talens Lyriques o.l.v. Christophe Rousset. Label: Aparté AP117.
Hoes van de Farinelli-cd van mezzo Ann Hallenberg

Mezzo Ann Hallenberg in aria's voor Farinelli

Programma: aria's voor Farinelli van Riccardo Broschi, Geminiano Giacomelli, Nicola Porpora, Johann Adolf Hasse, Leonardo Leo en George Frideric Handel.

Dit is een live opname van een spectaculair concert dat de Zweedse mezzosopraan Ann Hallenberg zong in het Noorse Bergen, samen met Les Talens Lyriques o.l.v. Christophe Rousset. De aria’s op het programma behoren tot het repertoire van de 18e-eeuwse castraat Farinelli, een zanger die toen het statuut had van een grote popster van vandaag.

In het barokke belcanto repertoire is La Hallenberg ongeëvenaard. Vergeet Vivica Genaux, Simone Kermes of Cecilia Bartoli.

Voor de klankband van de film Farinelli (1994) hadden ze nog twee zangers nodig: een contratenor en een sopraan. Er werd van die twee stemmen een mix gemaakt om de klankkleur en het volume te benaderen van de wereldberoemde castraat. Hier heb je genoeg aan één stem (en wat voor een stem!) om een auditief beeld te krijgen van zijn quasi onmenselijke, vocale mogelijkheden.

Op de CD staat o.m. werk van de broer van Farinelli nl. Riccardo Broschi, van zijn leraar Nicola Porpora en van Leonardo Leo.

Vocale bravoure, warme orkestklanken en het enthousiasme van een live-uitvoering. Dit is absoluut topniveau!

- Sylvia Broeckaert

Klara's oordeel