Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Annelies Verbeke - Halleluja

Annelies Verbeke - HallelujaKunst & Cultuur, Boek

Annelies Verbeke werpt zich al een paar jaar op als pleitbezorgster van het kortverhaal. Nu brengt ze bij De Geus zelf een nieuwe bundel uit, ‘Halleluja’.

Alles kan, in het universum van Verbeke. Een jonge Marokkaanse bruid arriveert in Brussel. Een professor emeritus blikt terug op zijn leven. Een huilbaby houdt niet op met krijsen. Een koppel kibbelt over vreemdgaan. Een schrijfster verandert in een beer. Een oude vrouw blikt terug op haar leven. Een sterarchitect bereidt zich voor op een Apocalyps. Een vrouw ontwaakt in een ander leven. Een bejaarde leeft helemaal op door haar zorgrobot. Een koppel gevierde klassieke muzikanten speelt graag Neanderthalers na. Van het heel banale tot het extravagant buitengewone: Verbeke beschrijft het allemaal, met veel humor, maar altijd een trieste ondertoon.

In vijftien prachtig gecomponeerde verhalen verkent ze in Halleluja hoe de dingen onvermijdelijk op hun einde lopen. Maar ook het menselijk verlangen om opnieuw te beginnen – en hoe dat zelden lukt. 

Beluister hieronder het gesprek met Annelies Verbeke in Pompidou.

 

Annelies Verbeke

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.