Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Annelies Verbeke over 'Oorden en woorden' op Mind the Book

Annelies Verbeke over 'Oorden en woorden' op Mind the BookKunst & Cultuur

Vandaag start in de Vooruit in Gent het boekenfestival 'Mind the book', waarop de maatschappij in vraag wordt gesteld door schrijvers en lezers. Tijdens de voorstelling 'Oorden en woorden' van PEN Vlaanderen kunnen we kennis maken met auteurs die in België wonen, maar ooit hun thuisland ontvlucht zijn. Annelies Verbeke, ondervoorzitter van PEN Vlaanderen, legde vanmorgen in Espresso uit waarom we deze schrijvers moeten ontdekken.

Onder de duizenden vluchtelingen die Europa bereiken zitten natuurlijk ook schrijvers. Mensen die in eigen land een literaire carrière achterlieten en hier vaak geen stem krijgen. PEN Vlaanderen geeft morgenavond 7 van die auteurs een podium op Mind the Book in de Vooruit in Gent.

In de voorstelling 'Oorden en woorden' lezen ze voor uit eigen werk, meestal simultaan vertaald door Annelies Verbeke en Joke van Leeuwen.

Op woensdag 9 maart 2016, om 20u in de Balzaal van De Vooruit. Meer info vindt u hier.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.