Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Antonin Dvorak en Buffalo Bill

Antonin Dvorak en Buffalo Bill Klassieke muziek

Er bestaan veel Indianenverhalen over de 9de symfonie van Antonin Dvorak. Is het een Amerikaanse symfonie of een Europese met hier en daar wat Amerikaanse kruiden. Wat we zeker weten is dat Dvorak zich tijdens zijn verblijf in Amerika helemaal onderdompelde in de cultuur van de Verenigde Staten. UIt de Nieuwe Wereld, dinsdag 5 april in Maestro, met het Orkest van Italiaans Zwitserland en dirigent Vladimir Ashkenazy.
Sitting Bull en Buffalo Bill

Sitting Bull en Buffalo Bill

Antonin Dvorak ging ook naar een show van Buffalo Bill kijken, één van de meest kleurrijke Amerikaanse figuren in de tweede helft van de 19de eeuw. Showman en bizonjager. Met zijn Wild West-show trok hij ook naar Europa, tot bij de belangrijkste staatshoofden en zelfs de paus. Liet Dvorak zich inspireren door deze avonturier? Waarschijnlijk niet. Maar Dvorak vond de bizonjager wel een fascinerende figuur.

de familie Dvorak met pater familias Antonin
de familie Dvorak met pater familias Antonin

Uit de Nieuwe Wereld

componist Antonin Dvorak
componist Antonin Dvorak

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.