Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Antony Hermus wordt nieuwe chef van het Belgian National Orchestra

Antony Hermus wordt nieuwe chef van het Belgian National OrchestraKlassieke muziek

Het Belgian National Orchestra kiest de Nederlandse dirigent Antony Hermus als opvolger van Hugh Wolff. Vier seizoenen lang zal de ervaren Hermus als nieuwe chef-dirigent verfrissend repertoire brengen in binnen- en buitenland.
Marco Borggreve

Met zijn dramatische flair en heldere communicatie schopte Antony Hermus het tot een veelgevraagde dirigent.

Antony Hermus dirigeert alle grote Nederlandse orkesten, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hermus kijkt met een opvallend positieve blik naar het leven en de muziek. Met zijn dramatische flair en heldere communicatie schopte hij het tot een veelgevraagde dirigent. Hij mocht het dirigeerstokje opnemen in verschillende Europese orkesten waaronder The Royal Philharmonic en het Orchestre National de Lyon en staat ook veel in operahuizen zoals in Stuttgart en bij de Komische Oper Berlin.

Hermus treedt graag buiten de traditionele muzikale paden en brengt vaak hedendaagse muziek. Hij is van plan om met het Belgian National Orchestra repertoire te programmeren dat minder vaak wordt gespeeld. Hermus: “Ik kijk er naar uit om samen met het Belgian National Orchestra te streven naar een wereld vol unieke klanken, een wereld waarin wij met onze muziek een verschil kunnen maken.”

Als zesjarig jongetje begon Antony Hermus piano te spelen. Hij trok naar het conservatorium voor een opleiding piano en begon zijn carrière als operadirigent in Duitsland. Daar werd hij drie keer achter elkaar uitgeroepen tot 'Dirigent van het Jaar'.

Verder is Hermus toegewijd aan de nieuwe generatie muzikanten en zangers. Hij is als dirigent en artistiek adviseur verbonden aan het Nationaal Jeugd Orkest. Ook als dirigent streeft hij ernaar om zijn muzikanten naar een hoger niveau te tillen.

Hermus start in het seizoen 2022-2023 als nieuwe chef-dirigent van het Belgian National Orchestra. Ook huidig chef-dirigent Hugh Wolff zal nog regelmatig concerten dirigeren.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.