Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Antwerp Symphony Orchestra creëert nieuw werk van Tan Dun

Antwerp Symphony Orchestra creëert nieuw werk van Tan DunKlassieke muziek

In Music Matters verklapte de beroemde dirigent-componist Tan Dun dat Antwerp Symphony Orchestra zijn nieuwste werk mag creëren. Dun draagt het stuk op aan de slachtoffers van het coronavirus.
©VRT rr

Tan Dun

Tijdens zijn reis van New York naar België schreef Tan Dun zijn nieuwste werk. Een stuk dat hij in twee dagen tijd gaat instuderen met Antwerp Symphony Orchestra en opdraagt aan de slachtoffers van het coronavirus.

Dit virus brak uit in Wuhan, de Chinese plaats die vooral bekend staat om de productie van gongs. Orkesten van over de hele wereld kopen speciaal deze slagwerkinstrumenten vanwege hun uitzonderlijke kwaliteit. Ook Antwerp Symphony Orchestra bezit een aantal gongs uit Wuhan en is daarmee hét orkest bij uitstek om dit nieuwe werk te creëren.

Het orkest speelt Duns werk op 15 februari in de Koningin Elisabethzaal en op 16 februari in TivoliVredenburg in Utrecht (NL).

Meer informatie vindt u in onderstaand interview met Olav Grondelaers in Music Matters.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.