Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
App van Klara4Kids

App van Klara4KidsKlassieke muziek

De app van Klara4Kids is niet meer beschikbaar.
App van Klara4Kids

App van Klara4Kids

De eerste app van Klara4Kids is een feit. Met deze app van Klara, VRT Line Extensions en EMI kunnen kinderen nu ook op de iPad genieten van klassieke muziek uit de succesvolle CD-reeks.

De app zit ook boordevol doe- en speelactiviteiten die de creativiteit van de kinderen stimuleert. Het evenement Klara4Kids was vorige maand goed voor een zesde en volledig uitverkochte editie.

Dezelfde thema’s uit de cd-reeks

De app van Klara4Kids is opgebouwd rond dezelfde thema’s uit de cd-reeks van Klara4Kids:

Toeters & Bellen ( reeds geïnstalleerd bij aankoop)
Van Aap tot Zwaan
Prinsen en Prinsessen
Poppen en Soldaatjes
Ezels en Elfen

Klassieke muziek komt tot leven

Elk thema in de app zit boordevol spelletjes en activiteiten voor de kleintjes. Zo kan je de muziekstukken beluisteren waar en wanneer, maar nieuw is ook dat de mooie tekeningen van Gerda Dendooven tot leven komen bij elke aanraking.

Naast deze aanraakplaat bevat elk thema ook verschillende doe-activiteiten waarmee de kinderen zelf mee aan de slag kunnen:

  • Toneeltje spelen: In dit spelletje maak je een toneeltje met de verschillende figuurtjes. Kies één van de verschillende decors, plaats de figuren, druk op de rode knop en maak zelf een verhaaltje. Is je verhaaltje klaar, dan kan je het nadien aan iedereen laten zien. De creativiteit van je kids wordt enorm gestimuleerd.
  • Teken- en kleurboek: Verschillende tekeningen, die helemaal aan het thema zijn aangepast, staan voor je klaar. Bovendien kan je er ook virtuele stickers aan toevoegen om je tekening nog echter te maken. Je kan ze bovendien ook op opslaan in de fotorol van je toestel om later nog eens te bewonderen.
  • Spelletjes: Per thema zijn er telkens vier spelletjes beschikbaar voor de kleinsten in 3 verschillende moeilijkheidsgraden, zodat grote zus en kleine broer allebei de spelletjes aankunnen.