Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ariadne auf Naxos van Opera Ballet Vlaanderen in Klara Live op 27 maart

Ariadne auf Naxos van Opera Ballet Vlaanderen in Klara Live op 27 maartBlijf verwonderd!

Sopraan Lisa Mostin debuteerde op 14 februari bij Opera Ballet Vlaanderen in een van haar droomrollen, namelijk Zerbinetta in Ariadne auf Naxos. Het werd een concertante voorstelling met vocaal vuurwerk. Zaterdag 27 maart kan je in Klara Live deze voorstelling integraal beluisteren.
© Jan Van der Perre

Lisa Mostin

Ariadne auf Naxos (1916) van Richard Strauss en librettist Hugo von Hofmannsthal (Der Rosenkavalier en Elektra) is een versmelting van enkele krachtlijnen uit de operageschiedenis. Na het diner bij de Weense high society staan twee voorstellingen op het programm: Ariadne auf Naxos, gebaseerd op de mythe van Ariadne die doorde held Theseus op het eiland Naxos achtergelaten wordt, representeert de serieuze opera en het komische toneelstuk Zerbinetta en haar vier minnaars verwijst naar de opera buffa-traditie. Het is een bonte theaterbende die bovendien op orde van de hofmeester ook tegelijk hun voorstellingen moeten opvoeren. Ariadne auf Naxos is een opera met een theaterstuk-in-een-theaterstuk.

Lisa Mostin is een veel gevraagde Koningin Van de Nacht (Die Zauberflöte), maar ook de rollen van Konstanza (Die Entführung aus dem Serail) en Zerbinetta draagt ze een warm hart toe. Voor de rol van Zerbinetta ging Lisa onder meer in de leer bij de legendarische Hongaarse Zerbinetta, Sylvia Geszty (1934-2018).

23/03/2021 Sopraan Lisa Mostin over haar debuut bij Opera Ballet Vlaanderen als Zerbinetta in Ariadne auf Naxos - Richard Strauss
Mostin heeft werkelijk alles in huis om een grote Zerbinetta te zijn: stralende hoogte (ze zingt met groot succes de Koningin van de Nacht in buitenlandse huizen), grote beweeglijkheid van de stem, beheersing van een soort rubato zo eigen aan de Straussvocaliteit, vlekkeloze uitspraak van het Duits, een heerlijke mimiek en lichaamstaal. Enfin Richard Strauss zelf zou weg geweest zijn van deze sopraan.
Sylvia Broeckaert

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.