Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Art Autun #2020

Art Autun #2020 Kunst & Cultuur

In het midden van Frankrijk wordt het middeleeuwse stadje Autun momenteel helemaal ingenomen door hedendaagse kunst en dat heeft alles te maken met het Belgische kunstenaarskoppel Reniere en Depla. Zij organiseren er de tweede editie van Art Autun, een grote hedendaagse kunstbiënnale die heel de stad inpalmt. En de Belgische kunstwereld is er goed vertegenwoordigd!
© Didier Verriest

Tijdens Art Autun wordt uitzonderlijk het Panopticon opengesteld: een circulaire gevangenis, gebouwd in 1855.

Art Autun brengt om de twee jaar een tentoonstelling met hedendaagse kunst op verschillende plekken in het historisch centrum van de Franse stad Autun, in het hart van Bourgondië.

De tweede editie vindt deze zomer plaats van 4 juli tot 27 september. Curatoren Reniere & Depla, een Belgisch schildersduo dat drie jaar geleden in Autun neerstreek, heeft drieëndertig kunstenaars uit België en Frankrijk geselecteerd. ‘We willen laten zien wat ons op raadselachtige wijze ontroerde, verwonderde en bijbleef.’ Het gaat hoofdzakelijk om hedendaagse kunstenaars, aangevuld met gerenommeerde en minder bekende moderne meesters. Van Thierry De Cordier, Cindy Wright tot James Ensor.

De kunstwerken worden op verschillende historische plaatsen in stad Autun getoond. Uitzonderlijk wordt ook het Panopticon opengesteld: een circulaire gevangenis, gebouwd in 1855. Dit bijzondere pand was tot in de jaren 1950 in gebruik, werd daarna een opslagplaats en staat intussen al geruime tijd leeg. Deze leegstaande gevangenis ademt een bijzondere sfeer uit en gaat tijdens Art Autun de confrontatie aan met de hedendaagse kunstwerken.

Beluister hieronder het gesprek met beeldhouwer Stief Desmet over Art Autun #2020:

Stief Desmet over Art Autun

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Ilya Lisser / Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.