Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Arthouse games op het Screenshake festival

Arthouse games op het Screenshake festivalKunst & Cultuur

Als u bij 'gamen' denkt aan in het rond schieten met virtuele pistolen en bleke tieners die urenlang aan hun computer gekluisterd zitten, dan kan het Screenshake Festival u op andere gedachten brengen.
Affiche Screenshake 2017

Affiche Screenshake 2017

Op Screenshake 2017 kan je kennis maken met independent games, ook wel 'indie games' genoemd. Ze zijn te vergelijken met arthouse films voor de cinema. Hun doel is niet enkel om te entertainen, maar vaak laten ze je ook nadenken over iets of weten ze je te raken. Zoals de game 'Lieve Oma', die op het festival wordt gepresenteerd. Het is een ode aan mensen die helpen en zorgen, prachtig getekend en heel ontroerend. Kijk maar naar de trailer onderaan.

Op Screenshake kan je door een game expo lopen waar je 14 recente games kan bekijken en spelen, er zijn lezingen, live muziek en nog veel meer. En dit alles voor een breed publiek, je hoeft dus geen fervente gamer te zijn om ervan te genieten.

Het festival start vrijdag 10 febuari en loopt tem zondag 12 februari in Het Bos en het Felixpakhuis in Antwerpen.

Alle info vindt u hier.

Lieve Oma - trailer

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek, samen met Cara, wat Klara vandaag voor u in petto heeft. 

Presentatie: Cara Van der Auwera

Samenstelling: Els Van Hoof / Vincent Goris

Contact: espresso@klara.be