Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Artiest van de week in Maestro: Yannick Nézet-Séguin

Artiest van de week in Maestro: Yannick Nézet-SéguinKlassieke muziek

De Canadese dirigent Yannick Nézet-Séguin komt naar Brugge voor een concert met het orkest van Rotterdam. Maestro laat bekroonde cd- en live-opnames van hem horen. En we stellen in avant-première zijn nieuwe cd voor met de 1ste symfonie van Gustav Mahler.
Foto dirigent Yannick Nézet-Séguin.

dirigent Yannick Nézet-Séguin

Zaterdag is hij dus te gast in het Concertgebouw van Brugge waar hij de 8ste symfonie van Bruckner zal dirigeren. En wij hebben op maandag 22 februari ook een concert met Nézet-Séguin: Ein deutsches Requiem van Brahms met het koor en symfonieorkest van de Beierse Radio. 

Dirigent Yannick Nézet-Séguin hoort u op dinsdag samen met gitarist Milos Karadaglic, in muziek van Joaquin Rodrigo: Fantasia para un gentilhombre. En Nézet-Séguin leidt zijn Orchestre Métropolitain in een 'reconstructie' van wat de 10de symfonie van Gustav Mahler had kunnen zijn.

Op woensdag laat Yannick Nézet-Séguin een fris geluid horen in de 4de symfonie van Robert Schumann, met het Chamber Orchestra of Europe.

Op donderdag leidt hij de Wiener Philharmoniker in Salzburg in muziek van Bohuslav Martinu: Les Fresques de Piero della Francesca.

Wij stellen op vrijdag een opname voor die zo nieuw is dat ze pas over enkele dagen verkrijgbaar is: Mahler 1 met het Symfonieorkest van de Beierse Omroep. Een primeur! Nog meer Nézet-Séguin met een parel van een opname met sopraan Dorothea Röschmann in de Vier letzte Lieder van Richard Strauss.

Yannick Nézet-Séguin dirigeert Romeo en Julia van Sergei Prokofiev op de Proms 2013

Dirigent Yannick Nézet-Séguin volop in actie!
Dirigent Yannick Nézet-Séguin

Meer Romeo en Julia ... van Peter Tsjaikofski!

De maestro over dirigeren

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.