Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Arvo Pärt in Music Matters

Arvo Pärt in Music MattersKlassieke muziek

Woensdag 23 oktober is Pärtdag Music Matters want dan staat Véronique Rubens stil bij zowel de Arvo Pärt Days 2019 in Flagey als het concert van Collegium Vocale Gent.
©Kaupo Kikkas

Arvo Pärt

Woensdag 23 oktober start de tweede editie van de zogenaamde Arvo Pärt Days in Flagey. Dit jaar focust het festival op Pärts ballingschap in Berlijn. De Estse componist verbleef daar ruim 30 jaar om aan de Sovjet Unie te ontsnappen.

Vijf dagen lang kunt u de composities ontdekken die Pärt schreef tijdens zijn periode in Duitsland, waaronder Kanon Pokajanen. Dit stuk schreef de Est naar aanleiding van de 750ste verjaardag van de Dom in Keulen. Collegium Vocale Gent toert momenteel met dit stuk door heel Vlaanderen en het koor maakt dan ook een stop bij Flagey tijdens de Arvo Pärt Days.

Véronique Rubens is bij het concert in de Sint-Jacobskerk in Gent en laat bij ons in Music Matters haar licht schijnen op zowel dit betoverende a-capellakoorwerk als op het vijfdaagse festival.

 

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.