Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Aspen Edities in Music Matters

Aspen Edities in Music MattersBlijf verwonderd!

Aspen is een onafhankelijk platenlabel voor hedendaagse muziek met net dat tikkeltje méér. Ruben Machtelinckx en Sanne Huysmans, samen met Niels Van Heertum oprichters van Aspen Edities, waren te gast in Music Matters op 4 oktober 2021.
© Aspen Edities

Aspen Edities

Aspen Edities

Aspen Edities is een platenlabel voor integrale muziek: muziek die ergens tussen valt, die vanalles heeft, maar die moeilijk benoemd kan worden. Soms met meer jazz, andere keren met meer invloeden van folk, soms meer klassiek. Met Aspen Edities brengen Ruben Machtelinckx, Sanne Huysmans en Niels Van Heertum verschillende kunstvormen samen. Ze willen schoonheid vatten en ruimte geven. 

Label Nights

Samen met Jazzlab organiseert Aspen Edities een concertreeks met muziek die wisselt tussen jazz en improvisatie, hedendaagse klassieke muziek, pop en folk invloeden en elektronische muziek. Met bands als Veder, Linus + Økland/Van Heertum/Zach, Machtelinckx/Badenhorst/Cools/Gouband, Bára Sigfúsdóttir, Fredrik Rasten en Raphael Vanoli.

Meer informatie over de Aspen Label Nights 2021-2022 vind je via deze link

Aspen Entente

In Aspen Entente, de podcast van Aspen Edities, spreken Sanne Huysmans en muzikant Thomas Jillings met 'karakters in de muziek'. Over muziek als vorm wordt minder vaak gesproken, terwijl er voor beeldende kunsten al meer een debat aanwezig is. Met deze podcast wil Aspen Edities ook dit gesprek op gang brengen. In Aspen Entente willen ze onder andere spreken met mensen die doorheen hun praktijk een visie hebben ontwikkeld over wat muziek juist is of wat de impact ervan kan zijn. 

In de eerste aflevering spreken Sanne en Thomas met pianist Seppe Gebruers. 

Herbeluister het gesprek in Music Matters hieronder. 

4/10/2021 Aspen Edities in Music Matters deel 1
4/10/2021 Aspen Edities in Music Matters deel 2
Gitarist Ruben Machtelinckx en Sanne Huysmans in Music Matters
Ruben en Sanne van Aspen Edities in Music Matters op 4 oktober

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.