Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Atlas van kleine praktische Utopieën: Aflevering 13 - Erhan Demirci

Atlas van kleine praktische Utopieën: Aflevering 13 - Erhan DemirciBlijf verwonderd!

Comedian Erhan Demirci noemt zichzelf Brusselaar, dan weer Limburger, Turk of Vlaming. Hij is het alemaal. In een recensie van zijn laatste show Wa Make?, die nu noodgedwongen on hold staat, wordt Erhan omschreven als een getalenteerde publieksmenner én acteur. Met het hart op de juiste plaats.

Erhan Demirci

In een show steekt hij de draak met de ingewikkelde constructie van Brussel. 'Nederlanders vragen me soms of ik Brussel kan beschijven in één zin. Ja! t'zal niet zijn! Londen: 8 miljoen inwoners, 1 burgemeester. New York: 15 miljoen inwoners, 1 burgemeester. Istanboel: 19 miljoen inwoners, 1 burgemeester. Brussel? 1 miljoen inwoners, 19 burgemeesters!'

Voor de Atlas van kleine praktische Utopieën denkt Demirci nog verder door. Wat als we het complexe Belgische regeringssysteem zouden vereenvoudigen naar Amerikaans model? 

'Wa make?' is een typische cité-uitdrukking die peilt naar hoe het met iemand gaat of waar iemand mee bezig is, vergelijkbaar met ça va? . Het antwoord is meestal Goeie, en met u? Maar zijn we allemaal wel goeie? Zeggen we allemaal wel altijd hoe het echt met ons gaat?

Maakte eerder ‘Komt Goed!’ over de aanslagen in Brussel. 

Erhan, zoon van een Turkse mijnwerker, groeide op in Limburg en trok op zijn 20ste naar Brussel. Hij experimenteerde al met comedy tijdens zijn studentenjaren.
Haalde een finaleplaats op de Culture Comedy Award 2009 en de juryprijs van de 123 Comedy Award 2010. Is zowel te zien op televisie als in de theaterzaal. 
 

 

PODCAST Atlas van kleine praktische utopieën met Erhan Demirci
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.