Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Atlas van kleine praktische Utopieën: Aflevering 14 - Willem Asaert

Atlas van kleine praktische Utopieën: Aflevering 14 - Willem AsaertBlijf verwonderd!

Willem Asaert recenseert restaurants, zit mee de jury voor die jaarlijks de 50 beste restaurants ter wereld kiezen, maar is ook consulent voor koks in bedrijfsrestaurants en woonzorg-centra. Want in het Utopia van Willem Asaert is koken altijd en overal een kwestie van kennis en toewijding.

Willem Asaert

Culinair journalist Willem Asaert was als kind zo gebeten door wat je met koken kan doen, dat hij zijn moeder assisteerde in de keuken, als 11 jarige in de weekends in restaurants ging helpen, en als puber een Chinese chef betaalde om tijdens het werk zijn keukengeheimen met hem te delen.

Asaert studeert uiteindelijk geschiedenis, maar kwam na enkele omzwervingen toch terecht in de culinaire wereld. 

Zijn utopische idee vertrekt bij de rivieren en de vissers, het wild in het woud, bij graanvelden en boeren en eindigt bij een lekker bord eten voor iedereen. Ook voor gevangenen, rusthuisbewoners en ziekenhuizen. En zolang de restaurants spijtig genoeg gesloten moeten blijven wegens de pandemie, kunnen we alvast nadenken over wat uit eten gaan voor ons kan betekenen.

PODCAST Atlas van kleine praktische utopieën met Willem Asaert
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.