Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Atlas van kleine praktische Utopieën: Aflevering 15 - Peter De Graef

Atlas van kleine praktische Utopieën: Aflevering 15 - Peter De GraefBlijf verwonderd!

Acteur en theatermaker Peter De Graef blijft ondanks deze vreemde virale tijd, een optimist. Zijn utopische idee is niet klein, maar heel erg groot. Een hoopvolle kerstboodschap.
Peter de GraefJan Marchand

Peter de Graef

Peter De Graef mediteert al bijna twintig jaar twee à drie uur per dag. Tijdens de lockdown doet hij het ook ‘live' op Facebook, in de hoop mensen te inspireren. Zijn utopische idee is gegroeid uit die lange ervaring, en uit de kennismaking met de oeroude Vedische teksten, waarin een andere manier wordt aangereikt om naar het leven te kijken.

‘Dat is wat voor mij het leven de moeite waard maakt: het onderzoek naar what the fuck is it, life ? Ik vind dat zo mysterieus. Ik heb geen grote ontdekkingen gedaan, hoor, maar ik blijf nieuwsgierig.' (interview De Standaard)

Peter De Graef is meesterverteller en winnaar van de Louis d’Or (Nederlandse prijs voor beste theateracteur). Naast acteren en regisseren, schreef hij prijswinnende teksten als Ombat, Henry, N!ks en Zoals de dingen gaan. Hij heeft een voorliefde voor eeuwenoude geschriften vol wijsheden die niemand nog lijkt te kennen. In het theater zoekt hij naar een vorm om die kennis op een directe manier, zonder de omweg van het verhaal, over te brengen naar het publiek. Hij werkte samen met diverse theatergroepen zoals o.a. Theater Malpertuis, De Werf, Paardenkathedraal en De Kolonie MT. Op televisie speelde hij in o.a. Den elfde van den elfde, en Zie mij graag.

Op 20 maart zou de bijna uitverkochte tournee van Hullep starten, een voorstelling die Peter De Graef samen maakte met Maaike Cafmeyer. Een virus en de lockdown beslisten er anders over.
 

PODCAST Atlas van kleine praktische Utopieën: Aflevering 15 - Peter De Graef
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.