Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Atlas van kleine praktische Utopieën: Aflevering 3 - Martha Claeys

Atlas van kleine praktische Utopieën: Aflevering 3 - Martha Claeys Blijf verwonderd!

Martha Claeys is filosoof. Ze werkt aan haar doctoraat over de rol die de emotie trots speelt in het leiden van een goed leven. Ze won dit jaar de essay-wedstrijd van cultuurhuis De Buren, met een stuk waarin ze onderzocht hoe trots verschillend wordt ingezet door meerderheids- en minderheidsgroepen, en wat dat betekent. "Ik herinner mezelf niet anders dan dat ik me vragen stelde. Over vriendschap, leven, goed en kwaad, rechtvaardigheid …"

Martha Claeys

Volgens Martha geeft 'filosofie een set instrumenten om kalmte in de chaos van het leven te brengen.' Ze studeerde aan de Universiteit van Antwerpen, en bij filosoof Martha Nussbaum in Chicago. Ze denkt onder meer na over ongelijkheid, de samenhang tussen klimaatproblemen en armoede, over de positie van minderheidsgroepen, en over de onzekerheid die ontstond toen een virus het nieuws ging bepalen. 

Martha Claeys' utopische idee is tegelijk klein en heel groot: misschien kunnen we op een radicaal andere manier naar onszelf kijken, en begint daar iets totaal nieuws.

 

PODCAST Atlas van kleine praktische utopieën met Martha Claeys
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.