Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
AUDIO: "Een verliefde Beethoven spelen op oude instrumenten. Dat vind ik boeiend"

AUDIO: "Een verliefde Beethoven spelen op oude instrumenten. Dat vind ik boeiend" Klassieke muziek

Met welke muziek kijken onze Belgische muzikanten terug naar het voorbije seizoen? De Antwerpse pianiste en organiste Els Biesemans kiest voor het weekendprogramma Sanssouci (7u-10u) twee componisten die nog fris in haar vingers zitten.
Els BiesemansTatyana Jenni

Els Biesemans

Door de quarantaine vond ik plots de tijd om me te verdiepen in partituren die al jaren lagen te wachten. Zo heb ik Johann Nepomuk Hummel herontdekt.
Els Biesemans

Els Biesemans is geboren in Antwerpen, maar woont in Zürich. Daar woont ze samen met haar kleine verzameling oude instrumenten (zie video onderaan). Als organiste speelde ze alle orgelwerken van Bach, tijdens 19 concerten in Zürich. Daarnaast heeft ze een grote liefde voor de pianoforte, waaruit ze de mooiste details tovert in het werk van Ludwig van Beethoven. Voor het weekendprogramma Sanssouci (7u-10u) vroegen we welke muziek het voorbije seizoen in haar vingers zat. En of ze door de quarantaineperiode ook nieuw werk heeft ontdekt. 

Herbeluister hieronder de fragmenten. En luister naar de muzikale keuzes in de uitzending van Sanssouci (7u-10u), met Sander De Keere en Katleen Van Bavel.

Els BiesemansTatyana Jenni
Els Biesemans
Els Biesemans over Johann Nepomuk Hummel
Els Biesemans over Ludwig van Beethoven

Sanssouci

Sanssouci, een programma dat vertrekt vanuit de barok en bruggen slaat naar andere muzikale periodes, samengesteld door Els Van Hoof.

Presentatie: Johannes Wirix-Speetjens

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of sanssouci@klara.be

Sanssouci, elke zondag van 13 tot 15 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.