Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Aurélie Dorzée & Tom Theuns - 'The seven gardens'

Aurélie Dorzée & Tom Theuns - 'The seven gardens'Blijf verwonderd!, CD; De keuze van Klara

Een avontuurlijke thema-cd rond zeven tuinen, met nummers van het duo dat vroeger 'Aurélia' heette, met violiste Aurélie Dorzée en gitarist Tom Theuns.

Aurélie Dorzée & Tom Theuns - The seven gardens

Wie? 

Aurélie Dorzée en Tom Theuns zijn een doorgewinterd duo dat vroeger onder de naam 'Aurélia' ging. Ze zingen allebei, ze componeren allebei en ze spelen hier samen zeven instrumenten, Aurélie viool, viool d'amore en trompetviool, Tom mandola, mandocello, gitaar en sitar. Ze brengen een doordachte theatrale vorm van folk.

Wat?

'The seven gardens' is een dubbelcd met zeven hoofdstukken, Er zijn 'gardens of remedies, of poets, of Joy, of delights, of freedom, of tropics' en 'of bliss'. 21 composities gerangschikt volgens thema, gezongen in zeven verschillende talen, en op tekst van Claus en Van Ostaijen, Prévert of Aragon, Rilke of Ovidius.

Waarom?

Het duo weet te boeien en te verrassen met theatrale folk en veel humor, het zijn ervaren muzikanten en performers die het risico niet schuwen en vaak grenzen aftasten, en zo de luisteraar tot concentratie dwingen. Muzikaal cabaret op niveau.

(Marc Vandemoortele)

Practisch?

uitvoerder: Aurélie Dorzée & Tom Theuns

titel: The seven gardens

label: Home records