Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Bach - Brandenburgse concerto's - Zefiro - Alfredo Bernardini

Bach - Brandenburgse concerto's - Zefiro - Alfredo BernardiniKlassieke muziek, CD

Uitvoerders: Zefiro o.l.v. Alfredo Bernardini. Label: Arcana A 452.
Hoes van de cd van de Brandenburgse concerten met Zefiro

Het ensemble Zefiro met de Brandenburgse concerten van Bach

Programma: Johann Sebastian Bach: Brandenburgse concerten BWV1046-1051 - Ouverture nr.2 in B BWV1067.

Na de succesvolle opname van de orkestsuites van Johann Sebastian Bach (Arcana 400) zette Zefiro nu ook zijn Brandenburgse Concerti op cd (samen met de 2de orkestsuite die op de vorige opname ontbrak). Altijd een feest om naar te luisteren! Bach dreef met deze concerti – met een grote variatie aan bezetting en solisten – de muzikanten die hij ter beschikking had tot het uiterste van hun kunnen. Hier gaat een bijzondere schare aan solisten de uitdaging aan, waaronder ook dirigent/hoboïst Alfredo Bernandini.

Wat een verwennerij! Iedereen geeft werkelijk het beste van zichzelf in de verschillende concerti – hetzij in hun solopassages hetzij in het soms kamermuziekachtige samenspel met andere solisten en musici. Moeiteloos brengen ze speelplezier en energie over. De tempi liggen vrij hoog, voor sommige solisten op hun historische instrumenten toch wel een hele opgave.

De opname klinkt heel present en daardoor misschien ook hier en daar wat ruw – alsof je bij een concert op een van de eerste rijen zit. Maar er gaat dan ook weer niets boven de live-ervaring. En deze muziek blijft een feest om te beluisteren, en blijkbaar ook om ze te spelen.

- Els Van Hoof

Klara's oordeel