Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Bach - Thomas Dunford

Bach - Thomas DunfordKlassieke muziek, CD

Uitvoerder: Thomas Dunford, luit. Label: Alpha 361.
Hoes van de Bach-cd van Thomas Dunford

Luitist Thomas Dunford in Bach.

Programma: Johann Sebastian Bach: Suite nr.1 in G voor cello solo BWV1007 (arr. voor luit) - Suite in g BWV995 - Partita nr.2 in d voor viool solo BWV1004: Ciaconna (arr. voor luit).

De 30-jarige luitist Thomas Dunford speelde al, op hoogst inventieve en fantasievolle wijze, bij gerenommeerde ensembles als Le Concert Spirituel, Les Arts Florissants en The English Concert. En vier jaar geleden bracht hij, samen met enkele zangers (waaronder Reinoud Van Mechelen), bij hetzelfde label Alpha, een schitterende Dowland-cd uit, een uitgave die door Klara met de volle vijf sterren bekroond werd.

Op deze nieuwe Bach-cd, met daarop de suite BWV995 en twee arrangementen van de solist zelf (o.a. van de beroemde eerste suite voor cello solo), valt meteen de bedachtzame en rustige stijl van Thomas Dunford op. Hij gaat in deze muziek van Bach niet op zoek naar bijzondere effecten of verrassingen, maar kiest voor een vertellende, vloeiende en gevoelige aanpak. En daarbij toont hij nog maar eens zijn onberispelijke techniek.

- Bart Tijskens

 

Klara's oordeel