Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Bach - Violin Concertos - Isabelle Faust

Bach - Violin Concertos - Isabelle FaustKlassieke muziek, CD

Uitvoerders: Isabelle Faust (viool) Bernhard Forck (viool) Xenia Loefller (hobo/blokfluit) Akademie für Alte Musik Berlin o.l.v. Bernhard Forck. Label: Harmonia Mundi HMM-902335.36.
Hoes van de Bach-cd met Isabelle Faust

Isabelle Faust in vioolconcerto's van Bach

Programma: Johann Sebastian Bach: vioolconcerto's, sinfonia's, ouverture nr.2 en triosonates.

Zijn er dan geen grenzen aan het kunnen/de kunst van violiste Isabelle Faust? Of ze nu Berg, Beethoven of Bach speelt, alles wat ze aanraakt lijkt te veranderen in goud.

Neem bijvoorbeeld deze nieuwe dubbel-cd met daarop muziek van Johann Sebastian Bach: de bekende vioolconcerto's en het dubbelconcerto vind je hier natuurlijk terug, maar ook enkele met veel zorg gemaakte reconstructies van verloren vioolconcerto's (op basis van versies die Bach zelf voor andere instrumenten bewerkte), en daarnaast ook enkele sinfonia's en de tweede orkestsuite.

Op het gebied van tempi en ritmiek lijkt Isabelle Faust in deze concerto's van Bach altijd de juiste keuzes te maken, en ook haar stijl is - opnieuw - tegelijk trefzeker en elegant. Haar partners-solisten in de dubbelconcerto's, Bernhard Forck op viool en Xenia Löffler op hobo zijn al even voortreffelijk. 

En wat een schitterende en hechte 'band' is die begeleidende Akademie für Alte Musik toch! Beluister ze maar eens in de opwindende Sinfonia BWV1045, in een uitvoering vol 'Sturm und Drang avant la lettre'!

- Bart Tijskens

Klara's oordeel