Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Bad Education: een straffe televisiefilm met veel ambitie

Bad Education: een straffe televisiefilm met veel ambitieKunst & Cultuur

De HBO-Film Bad Education reconstrueert de grootste schooldiefstal uit de Amerikaanse geschiedenis waarbij 11 miljoen dollar werd buitgemaakt.
©HBO films

Bad Education

Het onderwijst start zo langzamerhand weer op en laat HBO nu net een nieuwe film uitgebracht hebben die zich afspeelt op school. Sinds begin deze week is Bad Education te zien op Telenet Play More, met Hugh Jackman in de hoofdrol.

De film is gebasseerd op het waardgebeurde verhaal over de grootste schooldiefstal uit de geschiedenis van Amerika. Het verhaal speelt zich af op Roslyn High School, een school die op korte tijd zeer prestigieus is geworden maar waar boekhoudkundig veel 'mis gaat'. Scenarist Mike Makowsky zat zelf op Roslyn High en kent zowel het verhaal als de sfeer op de school erg goed.

Hugh Jackman geeft hier een van zijn beste vertolkingen ooit!
Lieven Trio

Volgens Lieven Trio speelt een topcast mee in deze film. Vooral Hugh Jackman en Allison Janney zijn een geweldig duo. Daarbaast was het voor Trio een lange tijd geleden dat hij Jackman nog eens zag uitblinken. 

Jackman speelt Frank Tassone, de aimable en betrokken schooldirecteur die een groot geheim verborgen houdt. De acteur weet Frank perfect te vertolken door de kijker zowel aan te trekken als af te stoten. Lieven Trio: "Als je dat kan dan weet je dat je met een straffe acteur te maken hebt".

Bad Education is te zien op Telenet Play More.

29-04-20 Bad Education

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.